De eerste kleertjes van je baby

Gepubliceerd op 11 december 2021 om 16:59

Tijdens de zwangerschap komt er van alles op je af, of het nu je eerste zwangerschap is of dat je het allemaal al een keer hebt meegemaakt, elke zwangerschap is anders en je denkt over veel dingen na.

 

Zo ook het uitzoeken van de eerste kleertjes voor je kleintje. Hier enkele tips waar je op kan letten als het gaat om het uitzoeken van de eerste kleertjes.

Warmte

Een pasgeboren baby kan zijn temperatuur nog niet reguleren. Kies daarom iets met lange mouwen en lange pijpjes, ook als je kindje in de zomer geboren word. Gebruik onder de kleding een rompertje. Is het heel warm als jou kindje geboren word dan kan je kiezen voor een romper met korte mouwen.

Mutsjes

Een pasgeboren baby verliest veel warmte via zijn hoofd. Het is daarom belangrijk dat een baby de eerste tijd een mutsje draagt. Hoelang je baby een mutsje moet dragen hangt een beetje af van het seizoen waar je kindje in word geboren.

Maten

Het is belangrijk om de goede maat kleren aan te doen bij je baby, is de kleding nog wat te groot dan kan je baby ook daardoor veel warmte verliezen. De meeste baby’s dragen maat 50 als eerste maat maar het is een goed idee om in je vluchtkoffer of tas bijvoorbeeld maat 50 en 56 te doen. Verwacht je een kleine baby of een meerling kies dan voor bijvoorbeeld maat 44 en 50 in je koffer.

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.